Створити кальянний тютюн своїми руками
Багато людей люблять робити різні речі з нуля. Хтось постійно готує кулінарні шедеври, хтось робить домашнє вино, а деякі час від часу створюють власний кальянний тютюн. Звичайно, хтось може подумати: "А навіщо мені морочитися, якщо я можу сходити в кальянную і насолодитися наргіле в будь-який момент?" або ж "А раптом я "напортачу", і тільки переведу інгредієнти?". У першу чергу такі сумніви породжував той факт, що раніше було досить складно дістати якісні інгредієнти для створення смачної і ароматної заправки. Але тепер з цим немає жодних проблем, і можна в будь-який момент придбати якісні листки з південних країн і інші компоненти, без яких ідеального кальяну просто не вийде.
Сьогодні кожен шанувальник кальяну може самостійно створити ароматний тютюн своїми руками. Цей процес, безсумнівно, творчий, тому може бути дуже простим або досить складним, в залежності від того, що ви хочете зробити. У цій статті ми збираємося зосередитися на сучасному стилі тютюну з кальянними ароматизаторами.
Робимо сучасний кальянний тютюн в домашніх умовах
Складові, які вам знадобляться для приготування кальяну, досить прості — це тютюнове або чайне листя, патока або мед, глюкоза, гліцерин та ароматизатори для насичення тютюну. Гліцерин використовується в якості зволожуючого агента для кальяну, при цьому важливо зробити вибір на користь харчового продукту. Тримайтеся подалі від меляси і переконайтеся, що ви купили продукт без вмісту сірки. Якщо використовуєте мед, не купуйте дорогий продукт — тонкі пахощі меду в основному губляться у процесі та не переносяться в дим.
Отримати традиційний тютюн буде трохи складніше, ніж інші інгредієнти. Легкий люльковий або сигарний тютюн — це безсумнівно хороший вибір, але в даному випадку не варто використовувати занадто дорогий продукт, оскільки передбачається, що далі будуть ще додані спеціальні аромки для тютюну кальяну. Вам можуть знадобиться цільні листки, пакет з тютюном люльковим або кілька легких сигар, щоб порізати їх і поекспериментувати. Кращий варіант — це томбак, який представляє собою просто висушені листя тютюну, зовні нагадують сигару. Це ще одна форма близькосхідного кальяну, але без смакових добавок і патоки, і у нього досить легкий ароматний профіль.
Як саме зробити кальянний тютюн і насичений аромосмак
1. Замочіть висушений тютюн
Настав час вимочувати висушений тютюн, щоб повторно його зволожити, зробити податливим і видалити трохи нікотину. Чим довше ви замачиваете його, тим менше смаку він додасть до кінцевого продукту, і тим більше нікотину буде виведено. Міняйте воду приблизно кожні 30 хвилин, поки не відчуєте, що досягли бажаного рівня очищення. Варто відзначити, що деякі види тютюну промивають і кип'ятять, поки вода не стане чистою і не залишиться ніякого аромату.
2. Роздягніть стебла і поріжте листя
Якщо ви використовуєте цільні листя, вам потрібно роздягнути стебла, щоб уникнути гіркоти, надмірно високого вмісту нікотину та неприємних ароматів. Ви можете зробити це вручну, але гострий ніж і обробна дошка мають у цьому питанні велике значення. Після зберіть тютюн разом, стисніть його в один блок і поріжте гострим ножем.
3. Додайте мед або патоку і ароматизатори для насичення тютюну
Співвідношення, яке рекомендується використовувати для патоки та меду, становить 3 до 1. На кожні 3 грами тютюну варто використовувати 1 грам патоки або меду. Таким чином, 300 грамів сухого тютюну вимагають близько 100 грамів меду для суміші — іноді більше, іноді менше, залежно від виду тютюну і типу кальянного ароматизатора. Змішайте мед або патоку, всі смакові добавки, які хочете використовувати, і близько 30 г гліцерину (на 300 г тютюну) в мисці і додайте тютюн. Тепер почніть з ароматизаторів для насичення тютюну: деякі з них дуже сильні, тому столова ложка це все, що потрібно для початку. Змішайте суміш вологими руками і понюхайте. Якщо вона пахне добре, покладіть її в контейнер і залиште на ніч
Якщо ви хочете піднятися на наступний рівень, то можете запекти тютюн перед додаванням аромки для кальянного тютюну, щоб допомогти гліцерину і патоці / меду краще вбратися в листя. Деяким подобається загортати весь тютюн і інші інгредієнти в фольгу, і випікати близько години при температурі 180 градусів. Якщо це не традиційний Муассель, то це дійсно все, що потрібно. Після цього, додайте ароматизатори і дайте суміші настоятися за ніч.
На наступний день, якщо консистенція здається правильною і пахне добре, завантажте чашу і выкуріть її. Якщо суміш здається сухуватою або не подобається смак, додайте ще меду, патоки або ароматизатори для насичення тютюну. Процес може тривати до тижня або більше, щоб аромати дійсно злилися і зібралися до своєї остаточної ноти, так що наберіться терпіння. Це все справа смаку і уподобань, але сам процес дійсно дуже легкий і коштує витраченого часу.
- Сольова рідина для вейп. Як намішати смачно?Що з чим і скільки замішувати, що б отримати смачну рідину для Pod, MTL?Повна версія статті